Over mij

Persoonlijkheidstesten

Tijdens de coaching lessen hebben we ook verschillende persoonlijkheidstesten gedaan. 

Een daarvan was de ‘Big Five Test’. Op basis van vijf persoonlijke eigenschappen werd er een profiel van je geschetst. Zo scoorde ik bijvoorbeeld hoog op ‘emotioneel onbekommerd’. Dat houdt in dat ik niet snel zorgen en stress heb. Ik scoorde ook boven gemiddeld op onbaatzuchtigheid. Wat betekend dat ik open sta voor de belangen en wensen van anderen. Wanneer je er laag op scoort denk je meer vanuit eigen belang. Op gewetensvolheid scoorde ik laag. Laagscorers hebben een meer flexibele houding en kunnen beter tegen chaos.
Wel ben ik erg extravert. Ik treed graag op de voorgrond en ben vaak op zoek naar gezelligheid.
En de laatste persoonlijke eigenschap is openheid. Wanneer je er hoog op scoort ben je erg creatief en zit je altijd vol met ideeën. Ik ben een laagscorer, ik heb een meer praktische instelling.

Een andere persoonlijkheidstest was de ‘Action Type’.
Je vult een vragenlijst in en daar komt dan een code en type uit. Bij mij kwam de code ESFP eruit, oftewel de ‘de performer’. 
Vervolgens kwam er een verhaaltje uit wat de performer zowel doet en wat voor karaktereigenschappen hij/zij heeft. Wat daar stond past enorm goed bij mij en klopte bijna volledig.
Hieronder benoem ik verschillende kenmerken van de performer. Ik zal er een paar uithalen en die verder benoemen.

  • Er staat dat ze vaak de showman uithangen. En dat klopt ook wel. Ik vind het leuk om mensen te vermaken met leuke grapjes en/of opmerkingen. En probeer altijd de sfeer erin te houden.
  • Ook wordt er beschreven dat ze vaak tot het randje gaan. Hoe opwindender de fysieke ervaring des te groter de impact. Dat herken ik ook bij mijzelf. Vaak als mensen stoppen ga ik altijd nog net wat langer door. En dat hoeft niet meteen een goede eigenschap te zijn, maar ik herken het wel in mezelf.
  • ‘Gulheid is een symbool van liefde’. Ik vind het leuk om cadeaus te geven. Vaak voor verjaardagen en sinterklaas pak ik groots uit en wil ik voor iedereen veel halen. Dat vind ik belangrijk.
  • Ook ben ik empathisch. Toen we met ons studiegroepje op school een moeilijke tijd doorgingen en er iemand bijna uit het groepje gezet werd ging ik daar tegen in. Ik vond het niet fijn dat er iemand uit zou worden gezet en dan komt mijn empathische kant naar boven.

Jouw Actiontype. (z.d.). Geraadpleegd op 12 november 2019, van https://www.actiontype.nl/jouw-actiontype/

__________________________________________________________________

Kernkwadrant 1

  • Kernkwaliteit = Humor
  • Valkuil = Te veel grapjes maken
  • Uitdaging = Een grapje op het juiste moment maken
  • Allergie = Mensen die niet van een leuke opmerking houden

Zoals ik ook vernoem bij mijn kwaliteiten houd ik ervan om een leuke opmerking te maken. Dat doe ik om de sfeer leuk en luchtig te houden en omdat ik vind dat ik er goed in ben. Nadeel is dat ik het soms te veel doe en dat anderen mij daardoor minder vaak serieus nemen omdat ik toch alleen maar grapjes maak. Daar moet ik een betere balans tussen vinden.

Kernkwadrant 2

  • Kernkwaliteit = Sociaal
  • Valkuil = Te veel en te vaak met (onbekende) mensen praten
  • Uitdaging = Het gesprek aangaan op de juiste momenten
  • Allergie = Mensen die met helemaal niemand praten

Ik vind het leuk om het gesprek aan te gaan met andere mensen. Vooral met onbekende mensen of mensen uit het buitenland vind ik het leuk om mee te praten. Het is een beetje uit je comfort zone stappen en daar houd ik (soms) wel van. Ik moet er wel om denken dat ik niet altijd mijn mond open heb en dat ik soms ook stil kan zijn en vooral ook dat ik kan luisteren naar anderen zonder dat ik zelf continu aan het woord ben.

__________________________________________________________________

Kwaliteiten

In een opdracht moest ik bedenken wat kwaliteiten van mij zijn, ook moesten klasgenoten uit mijn studiegroepje mijn kwaliteiten benoemen en een aantal familieleden. Alle dingen die er gezegd werden heb ik opgeschreven en de meest voorkomende heb ik hieronder neergezet met uitleg.

  • Sociaal = Ik vind het ontzettend leuk om met andere mensen te praten. Bekenden of onbekenden maakt mij niet zoveel uit. Ook vind ik het fijn om bij anderen in de buurt te zijn, gezelschap te hebben. Alleen zijn vind ik af en toe niet erg, maar over het algemeen vind ik het contact met anderen hebben veel fijner.
  • Humor en humoristisch = Humor vind ik ook erg belangrijk. Ik hou ervan om een grapje of een leuke opmerking te maken. Al ga ik er soms iets te ver in door en blijf ik bezig met grapjes maken. Dat is ook terug te lezen in mijn kernkwadranten.
  • Energiek = Energiek is ook een die vaker genoemd werd bij mij. Gelukkig doe ik aan sport, want anders hou ik veel te veel energie over. Soms kan ik ontzettend druk en aanwezig zijn. Dat probeer ik op een leuke manier te houden, zodat het niet vervelend wordt. Ook kom ik vlot en krachtig over en dat zijn ook kenmerken van een energiek persoon.

__________________________________________________________________

BUDDYGESPREKKEN
Gesprek 1
Datum: 19-12-2019
Buddy: Remco Tietema

Onderwerpen:
– Portfolio
– Persoonlijk ontwikkelingsplan
– De studie

Portfolio
Tijdens dit gesprek hebben we elkaars portfolio bekeken. We keken of er onderdelen misten, of het overzichtelijk was en op taalfouten. Ik had alle onderdelen erin staan en weinig tot geen taalfouten. Mijn site was ook overzichtelijk alleen als er nog meer bestanden van andere blokken bij moesten dan zou het chaos worden. Voor mij was dus de opdracht om het wat overzichtelijker te maken en alle bestanden van het eerste blok bij elkaar te zetten. 

POP
We hadden het al over het portfolio gehad. Maar op ons persoonlijk ontwikkelingsplan zoomden we iets verder in. Over mijn POP zei Remco: ‘ziet er goed uit, erg uitgebreid.’  Ik heb er ook daadwerkelijk iets aan gedaan. En zo geprobeerd de punten te verbeteren waar ik niet heel sterk in ben.

De studie
We hebben het ook over de studie gehad, wat we er van vonden en hoe het gaat.
Ik heb aangegeven dat ik de studie leuker vind dan verwacht. Het is niet dat ik er echt van geniet, maar ik ga er ook niet met tegenzin heen. Dat komt omdat de opdrachten goed te doen zijn, we weinig contact uren hebben en omdat ik in tegenstelling met mijn vorige opleiding meer EC’s haal. En dat is ook een fijn gevoel.

Gesprek 2
Datum: 17-01-2020
Buddy: Remco Tietema

Onderwerpen:
– Portfolio
– Persoonlijk ontwikkelingsplan
– Afronding blok 2
– De studie/voortgang

Portfolio
Ook in dit gesprek hebben we het weer over het portfolio gehad. Als opdracht van de vorige keer had ik meegekregen om mijn site overzichtelijker te maken. En dat is gelukt. Al mijn opdrachten van blok 1 staan nu keurig onder het kopje ‘blok 1’ op mijn site. Dus daar ben ik tevreden mee. Verder heb ik nog dingen meer uitgebreid. Die had ik in eerste instantie kort beschreven, maar daar ben ik nu wat verder op ingegaan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan
Ik heb mijn POP niet verder aangepast, maar tijdens het gesprek hebben we het er wel over gehad hoe het is gegaan. Of de punten waar ik aan wilde werken ook verbeterd zijn. En ik kan zeggen dat het is gelukt. Ik heb gezocht naar een plek waar ik fijn kan studeren en die heb ik gevonden. Alleen kan ik er nog wel vaker gaan zitten. Het gaat dus goed, maar het kan ook nog beter. Er is dus ruimte voor verbetering!

Afronding blok 2
We zitten nu in de eindfase van blok 2. Remco en ik hebben het er over gehad hoe het gaat en wat we nog moeten afronden. Maar ook hoe we dat gaan doen. We hebben een realistische planning ervoor gemaakt.

De studie
We hebben het kort gehad of we nog steeds hetzelfde van de studie vinden en over onze voortgang. Maar de voortgang hebben we het eigenlijk ook al in het vorige onderwerp over gehad. Verder staan we beide nog hetzelfde in de studie. Onze mening is niet veranderd. 
Ook hebben we het gehad over onze voortgang, in hoeverre we al onze punten gehaald hebben. En de dingen die we niet gehaald hebben, hebben we over gesproken hoe we dat de volgende keer wel kunnen halen.

Gesprek 3
Datum: 29-04-20
Buddy: Remco Tietema

Onderwerpen

  • Verantwoordingsverslag en vlog
  • Voortgang school EC
  • Coaching afronding blok 3
  • Evaluatie en mening blok 3

Het was een fijn gesprek met Remco. Ik merk tijdens Corona tijd dat ik het lastig vind om met school bezig te gaan (of om überhaupt iets te doen), maar Remco heeft mij goed geholpen met een aantal dingen op een rijtje te zetten voor mij. We hebben het ook over het afgelopen blok gehad, wat we ervan vonden en hoe het gegaan is. Natuurlijk werd er ook over Corona gesproken en wat voor invloed dat heeft op ons dagelijks leven en school.

__________________________________________________________________

VLOG

https://cdnapisec.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/1233652/uiconf_id/45384821/entry_id/1_j6g7xtgr/embed/dynamic

__________________________________________________________________

Voorkeuren stage jaar 2

Ik heb vooral gekeken naar stages met de sociaal-maatschappelijke waarde en gezondheidswaarde van de sport. Bij de economische kant ligt mijn hart echt niet en wil daar liever ook geen stage doen. Ook stageplekken waar veel georganiseerd wordt trekt mij niet heel erg aan. Het organiseren van evenementen is niet iets dat ik heel erg leuk vind. Het werken met mensen trekt mij meer aan!

  1. Athletes in Action.
    Het is jammer dat daar geen verdere uitleg bij staat. Maar ik ben erg bekend met de organisatie en ken ook verschillende mensen die daar werken. Ook al weet ik niet wat ik daar moet doen, het lokt mij wel.
  2. Caparis
    De waarden trekken mij en deze doelgroep lijkt mij ook interessant om mee te werken. En wat ik fijn vind is dat je met drie anderen bent en niet alleen hoeft.
  3. Sportcoach Haren – Huis voor de Sport Groningen
    Ook al is het wel wat organiseren lijkt dit mij toch best leuk om te doen.
  4. STOOT
    Hier lijkt mij het samenwerken met begeleiders uit diverse zorginstellingen leuk om te doen. En om erover na te denken wat sport echt met je doet. 
Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag